Visie & Missie

Bij SenZ begeleiding willen we graag dat jullie weten wie we zijn, wat we doen, en vooral waarom we het doen! Dat is allemaal vastgelegd in onze missie, visie en kernwaarden.

Onze visie

Bij SenZ begeleiding draait het allemaal om het bieden van ondersteuning van hoge kwaliteit. Ons team bestaat uit professionals waarvan de meeste geregistreerd zijn bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of een hbo-opleiding hebben gevolgd. We kijken goed naar wat jij als cliënt nodig hebt en passen onze begeleiding daarop aan. We zoeken altijd naar de perfecte mix van inspanning en ontspanning, precies afgestemd op jouw vraag en behoefte. De tijd die we met jou doorbrengen hangt af van jouw behoefte.

 

*SKJ = Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
Dit een beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland.

Onze missie

Bij SenZ begeleiding geloven we dat iedereen iets positiefs aan de maatschappij kan bijdragen. Maar soms is dat moeilijk door verschillende omstandigheden. Wij helpen jou om te groeien. We kijken naar wat goed gaat en maken dat nog sterker. We kijken ook naar wat beter kan en helpen jou daarbij. We betrekken ook je familie en vrienden bij de begeleiding, zodat je niet alleen staat.

Onze kernwaarden

Betrokken
Met persoonlijk contact en een dosis humor houden we je enthousiast en gemotiveerd. We helpen je met dagelijkse dingen zonder het over te nemen. We willen je helpen om zelfstandiger te worden.

Actief / Sportief
We geloven dat actief bezig zijn jou beter kan helpen. Daarom kunnen onze begeleidingssessies bestaan uit actieve of sportieve activiteiten, zoals boksen, squashen, wandelen of fitness.

Betrouwbaar
De band tussen jou en je begeleider is belangrijk. Daarom zoeken we naar een 'klik' en kijken we vooral naar wat jij nodig hebt.

Bereikbaar
We werken altijd in duo’s, zodat de begeleiding altijd doorgaat. Ook als één van ons ziek is of op vakantie gaat.

Netwerk
We betrekken jouw familie en vrienden actief bij de begeleiding. Zo helpen we jou om een zelfstandig leven op te bouwen met steun van de mensen die belangrijk voor je zijn.

Maatwerk
Samen met jou en je familie bespreken we hoe we je het beste kunnen helpen. Door flexibiliteit, directe communicatie, oog voor detail en persoonlijke aandacht, zorgen we ervoor dat onze begeleiding precies bij jou past.

Uitsluitingscriteria

Senz Begeleiding wil betekenisvol zijn voor cliënten met diverse hulpvragen. Senz begeleiding werkt vanuit de overtuiging dat ieder persoon uiteindelijk positief wil bijdragen aan de maatschappij. Soms lukt dit door omstandigheden nog niet. Senz begeleiding staat open voor cliënten met uiteenlopende problemen. Belangrijk is dat de begeleiding aansluit bij de hulpvraag. Wanneer er sprake is van één van onderstaande criteria kunnen we samen kijken of er een zorgaanbieder is, die beter aansluit.

- Cliënten met complexe psychiatrische problematiek waarbij (gesloten) opname passend zou zijn;
- Cliënten die ernstig psychotisch zijn;
- Cliënten met agressieproblemen, waar degene niet bereid is aan te werken en/of dit een risico vormt voor ons als hulpverleners;
- Cliënten die suïcidaal gedrag vertonen en onvoldoende begeleid kunnen/willen worden;
- Cliënten met een alcohol- en/of drugsgebruik die daardoor geregeld onder invloed zijn waardoor begeleiding niet of nauwelijks meer mogelijk is;
- Cliënten met een totale desoriëntatie van tijd, plaats en persoon.

Lees onze Blogberichten

Wij houden je graag op de hoogte van onze ontwikkelingen, activiteiten en projecten. Dat doen we door met enige regelmaat een blogbericht te plaatsen. Je leest ze hier.

Meer blogberichten
Mont Ventoux

Mont Ventoux

De Mont Ventoux een begrip in de wielerwereld en ver daar buiten. “De kale berg” doemt ineens op midden in de Provence…

Lees verder
Lego projecten

Lego projecten

Sinds enkele weken zijn wij begonnen met verschillende Lego-projecten. Samen met de jongeren maken wij mooie kunstwerken…

Lees verder

Heb jij een vraag of een opmerking?

Onze enthousiaste collega’s helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande button.

Contact