Mont Ventoux

De Mont Ventoux een begrip in de wielerwereld en ver daar buiten. “De kale berg” doemt ineens op midden in de Provence in Frankrijk en wordt geadoreerd en tevens gevreesd door vrijwel iedereen die een racefiets heeft. Dit maakt ons als Senz mega trots om te melden dat eind augustus, voor de eerste keer, een jongere die in begeleiding is bij ons, niet 1 maar zelfs 2 keer deze berg wist te bedwingen. “Wielrennen, dat heb ik echt nog nooit gedaan.” Was het eerste wat hij, jongen van 16, zei toen zijn begeleider, Pim, eerder dit jaar begon over trainen met als doel de Mont Ventoux te beklimmen. “Maar dat lijkt mij echt gaaf, als je dat ooit gaat doen wil ik zeker mee doen.” Vulde hij zijn eerste opmerking aan. En zo startte dit project binnen Senz begeleiding. Een fiets en kleding werden gekocht en in het voorjaar werden de eerste kilometers gereden rondom Sint-Oedenrode. Van leren in- en uitklikken, schakelen, tempo rijden tot eten en drinken op de fiets, alles werd getraind. Een voorbereiding die ging met vallen en opstaan. Maar iedere week wat extra kilometers en zo werd de laatste trainingsweek, 51km in Brabant en 35 in de “heuvels” rondom Berg en Dal, gereden.

Klaar voor de beklimming werd er op maandag 21 augustus naar Frankrijk vertrokken. Een lange dag rijden werd afgesloten met een stevige pasta maaltijd en nadat zijn ouders en broertje waren gearriveerd voor de support kon iedereen vroeg gaan slapen. Dinsdag moest het gebeuren. Met een temperatuur die al boven de 25 graden uit kwam bij de start in Sault werd er vertrokken. De hitte speelde ons al vrij snel parten en op zoek naar verkoeling werd er wat vaker gestopt en fietsten we met zakjes ijs in onze shirts naar boven. Onderweg naar boven werd afgezien vanwege de stijle beklimming en de hitte, maar ook genoten van het prachtige uitzicht dat je op sommige momenten hebt. Mede dankzij de ondersteuning vanuit de volgauto’s en het enorme doorzettingsvermogen werd dan ook de top bereikt. Waar trots en blijdschap de boventoon voerde, over de zojuist geleverde prestatie. Foto’s werden genomen en zoals het hoort werd er ook een sticker van Senz geplakt op het bord bovenop de berg.

Terug “thuis” in de airbnb werd de tocht geëvalueerd en werd duidelijk hoe trots we waren op de geleverde prestatie. Ook werd er gezegd dat het makkelijker ging dan vooraf verwacht. “Zullen we morgen nog een keer gaan?” Deze vraag werd beantwoord met een duidelijke “Ja” en zo geschiedde. Woensdag werd de Ventoux nogmaals beklommen, deze keer vanuit Malaucene een kortere en steilere klim vergeleken met de dag ervoor. Maar ook nu werd weer de top bereikt, menig fietser werd gepasseerd onderweg naar boven en op de steilere stukken werd er flink afgezien. “Gewoon blijven trappen, dan blijf je vooruit gaan en haal je je doel wel.” Een van de uitspraken die gemaakt werd tijdens het fietsen. Een levensles die hij heeft mogen ervaren tijdens dit traject en waar hij de rest van zijn leven aan terug kan denken. Want deze les is niet alleen toe te passen wanneer je op een fiets zit, maar geldt voor vele situaties in het leven wanneer het even tegen zit.

Vanuit Senz zijn wij dan ook mega trots op de prestatie die geleverd is en zijn er van overtuigd dat deze levenslessen en het succes goed is voor vele jeugdige. Vanuit dit perspectief hopen we dat het project komende jaren kan groeien om zo nog meer jeugdige dit succes te laten ervaren.

Meer berichten

Lego projecten

Lego projecten

Sinds enkele weken zijn wij begonnen met verschillende Lego-projecten. Samen met de jongeren maken wij mooie kunstwerken…

Lees verder
16+ karten

16+ karten

Afgelopen zaterdag 19 februari is de 16+ activiteit gestart. Dit houdt in dat zij 1x in de maand in groepsverband iets…

Lees verder
Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

Sinds januari 2022 zijn wij officieel een Erkend leerbedrijf. Dat betekent dat wij studenten van verschillende zorg gerelateerde…

Lees verder

Heb jij een vraag of een opmerking?

Onze enthousiaste collega’s helpen je graag. Neem contact met ons op via onderstaande button.

Contact